Søketips

  • Du kan bruke * for å søke på deler av et ord. Et søk på bolig* gi treff på alle ord som starter med bolig.

Søkeresultat

Sorter etter

datorelevans
Du fikk 1802 treff på *
  • O. C. Axelsens Fabrikker A/S [Bedrift]

    Axelsens fabrikk ved Flekkefjord skal på et tidspunkt ha vært verdens største produsent av tretønner. I plastens tidsalder da tønnen forsvant satset fabrikken på karosseri for buser og lastebiler, og ble til slutt Norges brannbilfabrikk.

  • A.M.Andersen Sæpefabrik A/S [Bedrift]

    A.M.Andersen Sæpefabrik A/S skal ha vært lokalisert i Marviksveien 17, dvs rett i nærheten av Walhalla Sæpefabrik.

  • A/S C. Beyer-Olsen [Bedrift]

    Spesialforretning og produsent av maling og lakk, særlig for bil- metall og møbelindustrien. Hovedkontor i Prinsensgate frem til nytt kontor- og lagerbygg ble bygd i Persveien 32 i 1964, og fabrikk bygd på Mysen, muligens i forbindelse med den nye Trollull-fabrikken som ble bygd på Mysen samtidig, eid av samme familie.

  • A/S Sveiseverket i Holmestrand [Bedrift]

    A/S Sveiseverket ble etablert i 1916, og utviklet seg til en viktig industribedrift. Dette var den første bedriften i landet som spesialiserte seg på sveising av aluminium, og som av den grunn skulle medvirke til at Holmestrand ble aluminium-byen slik vi kjenner den i dag.

  • Aanonsen Fabrikker [Bedrift]

    Jernvareprodusenten Aanonsen ekspanderte voldsomt i årene etter 2. verdenskrig, og bygde en stor fabrikk på Økern. I 1965 ble deler av fabrikken kjøpt av naboen Emaljeverket. Datterselskapet Aanonsen Jernvarefabrikk fortsatte med bl.a. baderoms- og kjøkkenutstyr, førts i Aanonsens opprinnelige lokaler i Lakkegata, og siden tilbake på Økern. I dag lever merkenavnet videre administrert fra Oppaker i Nes i Akershus.

  • Aarenes Lærfabrikk [Bedrift]

    Lærfabrikken i Drangeid ved Flekkefjord var landets siste storskala garveri i drift da det ble lagt ned i 2013. Bedriften hadde da fortsatt god omsetning, men svak lønnsomhet i et konkurranseutsatt marked. Styret besluttet derfor å avvikle driften i Norge.

  • Aarstad Stoppullfabrikk [Bedrift]

    PRoduserte stoppull og ullvatt.

  • Notproduksjon ved Christiania Seildusfabrikk [Bildekarusell]

  • Elvebakker, Anker og Ny York [Artikkel]

    Akerlseva slynger seg rolig mellom Ny York på østsiden opp mot Grünerløkka og Elvebakkene og Ankerløkka på vestbreddene. I dette området var det ikke kraft og tomtestørrelser til stor industri, men mye som har vokst seg stort og kjent andre steder har hatt sitt opphav her: Skulpturene i Frognerparken er støpt her, både Hjula Veveri og Vulkan hadde sin spede start her, aluminiumsgryter, lyspærer og neonlys ble først produsert her. Da elektrifiseringen av byen tok til for alvor var det hit vannkraften fra Maridalen ble sendt først. De første moderne bryggeriene lå her. I dag er det kunst- og kulturaktivitet som preger området.

  • Seas Jeløya [virksomhet]

  • Brenna - en arbeiderbolig i Sagveien 8 [Artikkel]

    Sagveien 8 går under navnet "Brenna" og er et svalgangshus i tre fra 1848, oppført av fabrikkeier Knut Graah. Boligbygging på 1800-tallet foregikk stort sett i privat regi, på intiativ fra fabrikkeiere og boligspekulanter. «Brenna» er sjelden i sitt slag fordi slike arbeiderboliger i tre etasjer eller mer ganske snart ble bygget i rød teglsten, akkurat som fabrikkene. Sagveien 8, i motsetning til flere av de lavere tre- og teglverkshusene i strøket, var bygget for rent boligformål, altså ingen tilsluttet næringsvirksomhet. I huset er det 12 leiligheter, alle så nær som en; på ett rom og kjøkken. I 1875 bodde det 63 personer her. Uthusene, opprinnelig to, inneholdt doer og vedskjul til hver leilighet, og i bakgården var det vannspring. Oslo Museum forvalter en museumsleilighet i 1.etg og formidler industri- og arbeider historie herfra, særlig til skoleklasser i Oslo og omegn. De øvrige leilighetene er i 2012 selveierleiligheter, fortsatt små men med moderne fasiliteter.

  • HÅG kontormøbler på Bislett [virksomhet]

  • Myren mellom Sagene [Artikkel]

    Ved dette flate partiet av Akerselva mellom de store Bjølsen- og Vøyenfossene var det navnet til tross ikke sagbruk naturen la best til rette for. Myra, som området ble kalt, ble verdenskjent som det finere Myren, etter verkstedindustribedriften som lå her til 1987.

  • Thune Maskiner Hamar [virksomhet]

  • Fram Oljeklærfabrikk. Helly Hansen på Melbu [virksomhet]

  • Skipsteknisk Avdeling i Kværner [Artikkel]

    I 1962 gikk industrigiganten Kværner for fullt inn i en industrigren selskapet til da ikke hadde vært direkte inne i: Skipsbygging. Kværner kjøpte Moss Verft, og i 1963 ble det Skipsteknisk Avdeling opprettet ved hovedkontoret i Lodalen. Kværner skulle komme til å levere viktige bidrag til skipskonstruksjoner, og satsingen førte også med seg en sterk internasjonal ekspansjon.

  • Episoder og hendinger - anekdoter fra ukjente sider av norsk kraftutbygging [Artikkel]

    Det er skrevet mye om vår vannkraft, men vi har ikke funnet så mye som dekker mindre episoder og hendinger, det som bare er på folkemunne og ikke nedtegnet, eller kanskje bare finnes i et gulnet avisklipp fra en lokalavis. Her presenterer vi noen slike som vi har samlet inn, og oppfordre andre til å bidra!

  • Turbinen som kom inn fra kulden [Artikkel]

    En iskald januarnatt i 1979 fikk en beboer i Gamlebyen i Oslo sitt livs sjokk: En 95 tonns turbindel på vei fra Strømmen til Kværner Brug buldret inn i veggen i Schweigårdsgate. Til alt hell hadde kald trekk fra vinduet gjort at beboeren hadde flyttet senga til et annet rom! Men kulden var også sterkt medvirkende til uhellet: Stål liker ikke kulde!

  • Redskapsfabrikken i Nydalen [virksomhet]

  • Reidar Aulies Elvefantasi - kantinedekorasjon i Spigerverket [Artikkel]

    Inne i Redskapsfabrikken er det et bilde som heter ”Elvefantasi” fra 1944. Bildet er malt av Reidar Aulie, og beskrives som et ”eventyr fra Akerselvens Kværnsagn til Spigerverket”.

  • Akerselva Digitalt - en vandringsguide [Kulturminnerute]

    Akerselva Digitalt er en vandringsguide til Akerselvas industrihistorie. Følg lista (eller bruk kartet) og lytt til historiene. Klikk på lista for tekstene og mer stoff om hvert stopp.God tur!

  • European Route of Industrial Heritage (ERIH) - Anchor Point Oslo [Artikkel]

    Industrikultur er en viktig del av Europas kulturarv. Det arbeides over hele Europa med å bevare og dokumentere industrihistorie og arbeiderkultur. I de fleste land legges det til rette for opplevelser av industriens kulturminner i store og små turistattraksjoner.

  • Kværner Brugs teknologihistorie [Tema]

    Denne temasiden tar opp og peker til andre temaartikler som handler om Kværner-konsernet generelt og teknologiutvikling i Kværner-konsernet særlig innen vannkraft og skipsbygging. Kværners Brugs teknologihstoriske gruppe har samlet det meste av stoffet her, og Norsk Teknisk Museum har tilrettelagt presentasjonene.

  • Hermetikkmuseet i Stavanger [Kulturminne]

    I 1916 ble et gammelt garveri kjøpt av John Braadland AS som hadde behov for større produksjonskapasitet under første verdenskrig hermetikkekspansjon. Under filial av et Venus var det hermetikkproduksjon her med opptil 100 ansatte i høysesongen. Midt på 1950-tallet ble avdelingen lagt ned da hermetikkindustrien ble rasjonalisert og omstrukturert. Etter tiår i forfall ble bygget berget for museumsformål i 1977 og åpnet som hermetikkmuseum i 1982.

  • Vennesla [Geografisk område]

Du fikk 1802 treff på *