Søketips

  • Du kan bruke * for å søke på deler av et ord. Et søk på bolig* gi treff på alle ord som starter med bolig.

Søkeresultat

Sorter etter

datorelevans
Du fikk 21 treff på *
  • Akerselva Digitalt - en vandringsguide [Kulturminnerute]

    Akerselva Digitalt er en vandringsguide til Akerselvas industrihistorie. Følg lista (eller bruk kartet) og lytt til historiene. Klikk på lista for tekstene og mer stoff om hvert stopp.God tur!

  • Indigoturen fra Vulkan til DogA [Kulturminnerute]

    En vandring langs en sving i Akerselva som byr på spennende historier og mange overraskelser!

  • Bjølsen - Akerselvavandring, hovedsone 3 [Kulturminnerute]

    Stykket av Akerselva mellom Nyalen og Lilleborg er delt i den rolige parken kalt Bjølsendumpa, og den store Bjølsenfossen som er Akerselvas kraftigste.

  • Fjerdingen - Akerselvavandring hovedsone 10 [Kulturminnerute]

    Mellom Ankertorget og Hausmanns bru finner vi det som tidligere var kjent som Fjerdingen. Nå betrakes det vanligvis som øvre del av Vaterland, men vi holder oss på Fjerdingen og inkluderer også en nedre del av Grünerløkka - strengt tatt på "feil" side av elva...

  • Vaterland - Akerselvavandring hovedsone 11 [Kulturminnerute]

    Akerselva forsvinner under Oslo S ved Vaterlandsparken, bak Oslo Plaza. Før den nye sentralstasjonen la elva helt under lokk var det en stor småbåthavn i området. Området på vestsiden av elva kalles tradisjonelt for Vaterland, mens Grønland er området på østre bredd.

  • Industriminner i Mandal [Kulturminnerute]

    Mandal har vært en viktig by for industriutviklingen i regionen. Hvorfor ikke ta deg en industrivandring rundt om i byen og lære mer om vår nære historie?

  • Akerselva Digital - delt i hovedsoner [Kulturminnerute]

    Akerselva Digital er en vandringsguide til Akerselvas industrihistorie. Dette er en inngang til undersoner langs elva hvor du finner mer innhold i hver enkelt sone.

  • Lilleborg - Akerselvavandring, hovedsone 4 [Kulturminnerute]

    Lilleborg er kjent for de fleste som såpemerke, men er også et av de tradisjonsrike industriområdene ved Akerselva, hvor profilerte gründere som Bensten, Treschow og Møller satte sine spor. Såpefabrikken er erstattet av boliger, men såpelukten kjennes fortsatt fra Lilleborgs lagerbygg lengst ned mot Bentsebrua.

  • Vøyen - Akerselvavandring hovedsone 6 [Kulturminnerute]

    De mektige Vøyenfallene er for mange selve symbolet på Akerselvas industrihistorie. Her ligger industriminnene tett, og Oskar Braathens litterære univers er utgangspunkt for både skulpturer og kulturtilbud. Her er også det nye Arbeidemuseet på plass fra sommeren 2013.

  • Øvre Foss - Akerselvavandring hovedsone 7 [Kulturminnerute]

    Ut mot elva øverst på det pulserende Grünerløkka er området av Akerselva som fra gammelt av het Øvre Foss. I området finner man Christiania Seildugsfabrikk og flere andre industriminner - og en hengebro med en spesiell historie.

  • Nedre Foss - Akerselvavandring hovedsone 8 [Kulturminnerute]

    I dette området ved Akerselva ligger elvas eldste vadested og nederste foss. Grünerløkka i øst bindes sammen med vest i den nyutviklede bydelen på den gamle industritomten Vulkan.

  • Elvebakken og Ny York - Akerselvavandring hovedsone 9 [Kulturminnerute]

    Mellom Elvebakken og nedre Grünerløkka som ble kalt New York renner Akerselva i fine buer mellom mange mindre industribygg som har spennende historier.

  • Bjørvika - Akerselvavandring hovedsone 12 [Kulturminnerute]

    Der Akerselva renner ut i Oslofjorden har byen vært som mest i forandring, både med utfyllinger, skipsfarts- og havnefunksjoner i overgangen mellom hav og elv, skipsevrft og kullager, og med dagens endring med nye kultur- og kontrobygg og boliger i den nye Fjordbyen.

  • Industribyen Oslo - topp 10 [Kulturminnerute]

    Industribyen Oslo hadde på det meste titusenvis av industribedrifter. Noen hadde store kjente navn, men de aller fleste var små eller mellomstore og forsynte nisjemarkeder med spesialprodukter. Her skal vi likevel kartfeste og peke til presentasjonene av "klassikerne" i industribyen Osl: Aker og Spigerverket, Hjula og Seildugen, STK og Nebb, Tandberg og EB og noen til... Og er du enig i utvalget? Hvis ikke får du si fra...

  • Kjelsås - Akerselvavandring hovedsone 1 [Kulturminnerute]

    En kulturminnetur langs Akerselva kan starte eller ende ved Teknisk museum på Kjelsås. På museet kan du se utstillinger og gjenstander fra industrihistorien, og i landkapet rundt finnes industrielle kulturminner fra flere epoker og industrigrener.

  • Nydalen - Akerselvavandring, hovedsone 2 [Kulturminnerute]

    Akerselvavandringens sone i Nydalen er en av de tetteste og mest varierte delene av vandringen langs elva. Her er bygningene etter de store tekstilfabrikkene, tungindustrien, arbeiderboliger og vi kan se en stor omdanning av industriområder til ny bydel siden Spigerverket ble lagt ned i 1989.

  • Myren - Akerselvavandring, hovedsone 5 [Kulturminnerute]

    Myraløkka mellom Sagene og Torshov var dominert av Myrens Mekaniske Verksted frem til 1988. Landskapet er formet av tidligere tiders produksjon av murstein i teglverkene som brukte den fine leirjorda her i produksjonen.

  • Akerselvavandring fra Nydalen til Vøyen [Kulturminnerute]

    Med utgangspunkt i Nydalen kan vi på et par timer vandre oss nedover Akerselva til den imponerende Vøienfossen med de kanskje mest kjente industribygningene. På veien finner vi en mengde spor fra en mangfoldig industrihistorie.

  • Industrihistorisk vandring på Skøyen [Kulturminnerute]

    Skøyen vest i Oslo vokste frem som et industrielt sentrum ved Drammensbanen. Her var det både tungindustri med lokomotivproduksjon, kraftverksutstyr og betongvare, næringsmiddelindustri, farmasøytisk industri og elektronikkindustri.

  • Tekstilindustri på Vestlandet [Kulturminnerute]

    På Vestlandet blomstret tekstil - og konfeksjonsindustrien. Mange spor er fortsatt å finne både i sentrumsgatene i Bergen og i flotte industrianlegg i hele fylket, som Salhus, Trengereid eller Dale.

  • Historisk vandring i Nydalen [Kulturminnerute]

    I det som til 1989 var utilgjengelig tungindustriområde er det i dag turveier langs elva, T-banestasjon, bussforbindelser og parkeringshus. Med utgangspunkt i Gullhaug Bru foreslår vi her en rute for å utforske Nydalens historie.

Du fikk 21 treff på *