Møllhausen

Möllhausen var et av Oslos største konditori- og bakeriselskaper, med lokaler på Karl Johan. I 1964 flyttet produksjonen inn i en ny og moderne bakerifabrikk på Skøyen, hvor industriell bakeriproduksjon foregikk frem til 1992.

Fra produksjonslokalene på SKøyen i 1964. I dag er det en stor matvarebutikk (Coop Mega) i de samme lokalene.Foto: oslobilder.no<br>Foto: oslobilder.no
Fra produksjonslokalene på SKøyen i 1964. I dag er det en stor matvarebutikk (Coop Mega) i de samme lokalene.
Et av Oslos største konditori- og bakeriselskaper. Industriell produksjon av brød, kavring og skonrokker, iskrem m.v., foruten kaker etc. 300 ansatte. Den nye fabrikken på Skøyan var en av Norges mest moderne brødfabrikker da den ble tatt i bruk.

I 1992 ble produksjonen på SKøyen lagt ned etter at Møllhausen hadde fusjonert med andre bakerier og produksjonen ble samlet i større og enda mer rasjonelle produksjonsanlegg. Fabrikken på Skøyen ble omgjort til butikksenter under navnet Møllhausen Torg, eid og drevet av Møllhausen eiendom.

Møllhausens brødbiler ved lasterampen bak bygget. Rampen er intakt og brukes i dag til varelevering til matvarebutikken.Møllhausens brødbiler ved lasterampen bak bygget. Rampen er intakt og brukes i dag til varelevering til matvarebutikken.

 

Møllhausen Skøyen

Grunnlagt: 1853

Avviklet: 1992

Antall ansatte: 200

Adresse: Karl Johansgt 17 / Hovfaret 17

Kilde: Illustrert norsk næringsleksikon bind 1, 1957 / Fra Bygd Til By 2: Ullern -Røa og landet omkring (Ulelrn Historielag 1997)