Bedrifter

Dette er en seksjonstekst
 • Bosvik AS

  Trevare- og mekanisk industri som fra start leverte interiør til båter, etter hvert også styringssystemer etc. Spesialist på prototypeproduksjon og spesialproduksjon til store og profilsrte prosjekter som lamper til biblioteket i Alexandria og spesialfreste treprofiler til balkonger, garderober og innefasader Operaen i Oslo.
 • Det Norske Nitridaktieselskap

  Selskapet hadde aluminiumsfabrikker i Eydehavn og Tyssedal. Selskapets formål var opprinnelig å produsere aluminium nitrid ved verkene i Eydehavn etter Serpeks metode. I stedet ble verket i oppført for fremstilling av metallisk aluminium av importert aluminiumoksyd. Ved fabrikken ble det også fremstilt elektroder til bruk ved verket i Tyssedal. Anlegget i Tyssedal ble bygget under 1. verdenskrig.
 • Lampefabrikken i Arendal

  De to Oslo-firmaene Sønnichsen og N.Jacobsen gikk i 1932 sammen om å starte egen produksjon av lyspærer. Valget falt på Arendal, og etter hvert kom en tredje kompanjong inn: Giganten Philips - som i årene etter krigen bygde opp en av landets tre store lyspærefabrikker i Arendal, og holdt den i gang til 1982.
 • Petersen, Lynne & Co. A/S

  Firmaet forhandlet elektrisk utstyr i Oslo og Trondheim, bl.a. i spesialforretningen "Det elektriske kjøkken" i Rosenktrtantsgaten 9. Det startet også egen produksjon i Arendal av komfyrer og kokeapparater, vaskemaskiner og oppvaskmaskiner under eget merke "Økonom".
 • Setesdalsbanen

  Smalsporet jernbane som gikk fra Kristiansand og til Byglandsfjord.
 • Skofabrikken California

  Skofabrikken California kjøpte i 1956 en fabrikkbygning hvor den tidligere Maismølla på Havstad ved Arendal lå, og produksjon ble satt igang samme år. Ambisjonen var å ha 40 mann i arbeid i løpet av året.