N. Jacobsen Karosserifabrikk

Fabrikkanleggene ved Ny York stammer fra slutten av 1800-tallet, og hadde huset mange ulike industrier, bl.a. tekstil og fargeri (Indigo). Fortsatt er det fabrikk her - men nå en "kulturfabrikk".

akerselva nedregt5_7.jpg

Jacobsens karosserifabrikk på Grünerløkka

N. Jacobsens karrosserifabrikk ble startet i 1913. Jacobsen hadde praksis fra Europa og USA, og hadde arbeidet ved Heffermehls karrosserifabrikk i Oslo før han startet for seg selv. De første årene var det i hovedsak drosjebiler som sto på programmet, i lokaler i Lindemansgate.

Etter at anleggene i Nedregate ble overtatt økte produksjonen også med sykebiler, kjølevogner for fryste matvarer levert til Freia og Nora, førerhus for lastebiler og kraner etc.

N. Jacobsen Karosserifabrikk, Lørenskog

N. Jacobsen  Karosserifabrikk flyttet til Lørenskog på slutten av 1960-tallet. Lørenskog kommune hadde satset stort på å få bedrifter tilå etablere seg i kommunen, og med hell. Karrosserifabrikken ved Akerselva var bare en av flere som så fordelen av å flytte fra gamle trange lokaler i Oslo til nye og mer praktiske lokaler i det som opplevdes som grønne omgivelser.

Pr. 2006 er bedriftens etterfølgere fortsatt i bransjen - fem mann bygger spesialinnredninger for vare- og lastebiler i fabrikklokaler på Kjenn i Lørenskog.

Grunnlagt: 1913

Adresse: Nedregt 5

Kilde: Oslo Adressebok 1957-1958