Tele Silkeveveri A/S

Tele Silkeveveri ble startet på Notodden i 1936 og firmaet eksisterer fortsatt under navnet Tele Textiles AS

Historien om Tele Textiles AS går tilbake til 9.oktober 1936, som den gang ble etablert under navnet Tele Silkeveveri AS. Frem til 1965 var bedriften først og fremst et forsilkeveveri, men gikk så over til teknisketekstiler og har siden utelukkende bearbeidet syntetisk garn, hovedsakelig som underleverandør til PVC- og gummibeleggere.

I 1984 startet Tele Textiles AS med produksjon og markedsføring av forskjellige typer vevede geotekstiler og har opparbeidet et betydelig marked i Norden og ute i Europa.

Tele Textiles AS er i dag Nordens største uavhengige produsent av teknisk vev og har mer enn 70 års erfaring i utnyttelse av råvarer hvor styrke-egenskaper er fremtredende. Råvarene er basert på syntetisk fremstilte fibre som polyester, polyamide og aramid. Det settes svært høye kvalitetskrav til leverandører og råvarer. Bedriftens produkter inngår som halvfabrikata til industrielle formål eller som egne merkevarer innen geotekstiler til bygg- og anleggsbransjen. 

Tele Textiles AS selger sine geotekstil produkter under merke-navnene 'TeleGrid'®, 'TeleVev'®, 'FlexiTex'® og 'EroNet'®.

Grunnlagt: 1936

Adresse: Kirkeg. 15

Kilde: Oslo Adressebok 1955