Sandvika Veveri

Sandvika Veveri startet i Sandvika i 1936, og bygde egen fabrikk på Haslum der bedriften ble en toneangivende tekstilbedrift i etterkrigsårene med betydelig produksjon av vevde stoffer, tekstiltrykk m.v. Firmanavnet er videreført via Seiersborg tekstil, og er pr. 2018 fortsatt eksisterende som Sandvika Interiørtekstiler, som importerer metervarer, duker og spesialtekstiler.

Sandvika Veveri (Ingressbilde)

Sanvika Veveri 1952

Sandvika Veveri ble grunnlagt i 1936, og holdt fra start til i leide lokaler i den tidligere blikkemballasjefabrikken i Sandvika, da kalt Blikksmia. (Her hadde Sandvikens Blikemballagefabrik holdt til inntil den ble fusjonert inn i Noblik i 1929 og flyttet til Moss). Veveriet hadde da 6-7 vevstoler, og produserte portierestoff til hjemmemarkedet. fabrikken holdt det gående med god avsetning gjennom okkupasjonsårene.

I 1946 flyttet firmaet inn i eget nybygg på Haslum, i Nesveein 9. Virksomheten ble utvidet og modernisert, og omfattet veveri, farging og trykking og det ble produsert mønstervevete og trykte gardin-, dekorasjons- og kjolestoffer, samt ensfargete forstoffer i bomull, kunstsilke og vistra.

Fabrikken flyttet senere til Rud i Bærum. I 2001 ble Sandvika Veveri slått sammen med Seiersborg Tekstil og deler av produksjonen flyttet til Fredrikstad. I 2006 flyttet firmaet til Skien og endret navn til Sandvika Interiørtekstiler AS.

Grunnlagt: 1936

Antall ansatte: 80 (1952)

Adresse: Nesveien 9, Haslum