Hoff Fabrikker

Hoff Fabrikker var en næringsmiddelfabrikk og kakefabrikk startet i Hoffsveien 17 på Skøyen i 1943 av Rich Vatn, som også sto bak en av Norges første iskremfabrikker Frogner-Is. Sønnen Eivind Vatn var tilknyttet fabrikken i 1943. En annen sønn, Asbjørn Vatn, overtok fabrikken etter hvert. Etter 2. verdenskrig ble Frogner-Is samlokalisert og tilsynelatende integrert i Hoff Fabrikker, med felles annonsering etter arbeidskraft etc., men likevel som to ulike bedrifter.

Et produkt som ble markedsført i 1950-årene var Grillcorn - hvetekorn griljert med malt. De ble søte og sprø, gode med melk som dessert eller frokost. Dette er en av de tidlige varianter av frokostblanding, honnikorn etc.

I 1965 var fabrikken lokalisert i Carl Grøndalsvein på Tåsen. De søkte da etter en konditor til "vår næringsmiddel- og kakefabrikk"

I 1970 bygde Hoff Fabrikker en ny fabrikk på Alnabru, daværende adresse Strømsveien 233 b (Dagens Breivollveien?). Bedriftsleder da var Asbjørn Vatn (1926-2013), konditormester. PRoduktene var sukekrvarer og halvfabrikata hovedsaklig levert til andre bakeribedrifter.

Grunnlagt: 1943

Adresse: Hoffsveien 17 (Skøyen) / Strømsveien 233 (Alnabru)

Kilde: Aftenposten arkiv / Adressebok for Aker / Oslo