A/S Aug. Olsen Bakerforretning og Knekkebrødfabrikk

Firmaet ble grunnlagt i 1881 av A. Olsen, en av stifterne av Bakermestrenes Landsforening. Fusjonerte med Sverre Berg Bakerier i 1971, og ble drevet videre i Teglverksgata som bakeri til ca. 1990.

Rodeløkka (Ingressbilde)

Teglverksgata 2

Firmaet ble grunnlagt i 1881 av A. Olsen, en av stifterne av Bakermestrenes Landsforening. Virksomheten omfattet produksjon og salg av alle sorter baker- og konditorvarer, samt knekkebrød for salg i egne filialer, og i melke- og kolonialbutikker over hele Oslo. Firmaet hadde 15 biler for varetransport.

Teglverksgata 4 mot 2Foto: Dag Andreassen<br>Foto: Dag Andreassen
Teglverksgata 4 mot 2
Fabrikken hadde også i stor målestokk salg av knekkebrød og kavringsprodukter til grossister over hele landet, med faste agenter i de større byene, og hadde store leveranser til offentlige institusjoner som Kommunekjøkkenet (Skolefrokosten og Kommunale bespisning), sykehus, hær og flåte, samt eksport av knekkebrød til skipshandlere.

Aug. Olsen ble i 1971 overtatt av bakeriet Sverre Berg (Bakermester Sverre Berg 1912-2003), som ble drevet videre av Sverre Bergs sønner Arild og Cato Berg. Det nye selskapet Aug. Olsen Sverre Berg Bakerier fortsatte bakeridriften i Teglverksgata til slutten av 1980-tallet. Da ble bakerivirksomheten solgt til Samson mens eiendommen ble leid ut til ulike formål, bl.a. fikk ulike kunstnere som fotografer og musikere rimelig leie i lokalene før de ble solgt ca. 1999. De nye eierne ønsket å utvikle eiendommen til boliger, og kunstrenrvirksomheten måtte vike. 

Grunnlagt: 1881

Avviklet: 1971 (1989)

Antall ansatte: 100 (1957)

Adresse: Teglverksgt. 2

Kilde: Illustrert norsk næringsleksikon bind 1, 1957 | Aftenposten arkiv | Intervju