Remfabrikken på Kolbotn

Remfabrikken bygde ny fabrikk på Kolbotn i 1963. Her bilde fra 1971.Foto: Rude / Oslo Museum<br>Foto: Rude / Oslo Museum
Remfabrikken bygde ny fabrikk på Kolbotn i 1963. Her bilde fra 1971.
Remfabrikken flyttet sommeren 1963 til et nytt og stort fabrikkanlegg på Kolboten (Kongeveien 49). Det var en av en rekke Oslobedrifter som flyttet ut til distriktskommuner ved hjelp av lokal tilrettelegging for idnustrietablering og bygg, og statlig støtte- og låneordninger gjennom Industribanken og Distriktenes Utbyggingsfond.

I 1977 meldte Aftenposten at Kolbotn-anlegget til Remfabrikken skulle legges ned etter flere år med økonomiske vanskeligheter i konsernet. 140 ansatte ville miste jobben. Noen funksjonærer ville kunen fortsette i konsernet, men det var lite aktuelt å flytte arbeidere til Remfabrikekns to andre anlegg i Kongsvinger og Kleivi i Hallingdal.

De første årene etter salget leide selskapet lokalene i Kolbotn til administrasjon og noe produksjon. I 1979 ble lokalene overtatt av lye leietakere som drev bl.a. bowling og squash-anlegg i den gamle remfabrikken.