Staubo Elektromaskin

Staubo Elektromaskin ble startet i 1959, og hadde lenge et eget fabrikk- og kontorbygg i Tvetenveien 30b. Firmaet drev en viss egenproduksjon, og hovedsakelig agentur og prosjektering av installasjoner for bl.a. gruveindustri og senere olje- og gassindustrien. Firmaet holder i dag til på Hauketo som en del av det svenske Addtech-konsernet.

Tvetenveien 30b (Ingressbilde)

Staubos kontor- og fabrikkbygg på Bryn, ca. 1971

Firmaets egenhistorikk:

"Staubo Elektro-Maskin AS ble etablert i 1959 av Christian Staubo sr. med produksjon av ulike elektromekaniske komponenter som virksomhetsområde. 

Interiør fra kontoret til Staubo Elektromaskin, ca. 1971Foto: Leif Ørnelund / Olso Museum<br>Foto: Leif Ørnelund / Olso Museum
Interiør fra kontoret til Staubo Elektromaskin, ca. 1971
På 60- og 70-tallet utviklet bedriften seg ved at Christian dro til utlandet for å søke etter ulike agenturer Staubo kunne representere i Norge. Ex-telefonapparater som ble benyttet til gruvedriften i Tyskland, var blant produktene som da ble lagt til Staubo sin produktportefølje. Videre ut på 70-tallet fant Christian ut at apparatene også kunne benyttes i olje- og gassindustrien. Som følge av det utviklet Staubo produktporteføljen mot dette markedet ytterligere, med signalutstyr som passer til telefonapparatene. 

Sjefspulten? Kontrolandskap hos Staubo Elektromaskin, Tvetenveien 30b ca 1971Foto: Leif Ørnelund / Olso Museum<br>Foto: Leif Ørnelund / Olso Museum
Sjefspulten? Kontrolandskap hos Staubo Elektromaskin, Tvetenveien 30b ca 1971
Som et alternativ til tradisjonelle åpne blybatterier på industrimarkedet i Norge, introduserte Staubo Elektro-Maskin AS ved Tor Staubo, på 70-80-tallet teknologien ventilregulerte batterier til bruk i ulike applikasjoner. Dette resulterte i at vi som første i Norge leverte back-up batterier til olje- og gassindustrien, det vil si Gullfaks prosjektet. Disse batteriene ble etter hvert en standard for enkelte operatører den dag i dag. Denne satsingen på olje- og gassindustrien gjorde at Staubo Elektro-Maskin AS ble ISO sertifisert allerede på 80-tallet. 

Salget av batterier ble vår link til det maritime markedet, og på 90-tallet bygget firmaet opp en ekspertise innen strømforsyning. Samtidig ble produktporteføljen mot dette markedet utvidet med produkter som batteriladere, UPS'er osv. 

I senere tid fortsatte Staubo med å utvide med eget design av komplette mobile strømforsyningssystemer bestående av dieselgeneratorer, UPS'er osv. I tillegg til det utvikler vi nå egne kundetilpassede strømforsyningssystemer av ulike form. 

Innen det elektromekaniske markedet er vår satsing mot maskinbyggerindustrien, hvor vi har utvidet vår produktportefølje og kunnskap til å bli eksperter på området. 

1. juli 2012 ble Staubo Elektro-Maskin AS kjøpt opp av Addtech konsernet. Grunnlaget for virksomheten er fortsatt salg og handel med standardprodukter, men høy teknisk kompetanse, langsiktige kunderelasjoner og forståelse for kundenes aktiviteter fører ofte til et dypere samarbeid og utvikling av spesialtilpassede produkter og tjenester." 

Grunnlagt: 1959

Adresse: Tvetenveien 30b

Kilde: www.staubo.no