E.C.Dahls Bryggeri A/S

Ringnes E. C. Dahls bryggeri er et bryggeri med hovedsete i Trondheim. Bryggeriet ble opprettet av Erich Christian Dahl i 1856. I dag eies E. C. Dahls av Ringnes. Bryggeriet har fra starten hatt en sterk posisjon i Trondheim by og i området rundt.

ECDahls (Ingressbilde)

Bryggeriet i Trondheim

Forretningsmannen Erich Christian Dahl (f.1814-d.1882), fra Tydal, kjøpte Sukkerhuset på Kalvskinnet i Trondheim av staten i 1851 for 6100 spd. Han bygget sukkerraffineriet om til bryggeri, og i 1856 grunnlegges E. C. Dahls bryggeri, og året etter kunne den første bayeren bæres ut inngangsdøren på bryggeriet. I 1910 begynte man å produsere brus ved bryggeriet.

E. C. Dahls Pils har alltid vært flaggskipet til bryggeriet i tillegg produksjon av Lysholmer, som også er fra regionen. I juni 2000 ble produksjon og tapping av Nordlandspils flyttet til Trondheim. Bryggeriet har dessuten konsesjon for brygging av Carlsberg. På brusfronten er det Pepsi, Solo og Ingefærøl som dominerer, samt bryggeriets brune versjon av julebrusen.Bryggeriets første lokaler, SukkerhusetBryggeriets første lokaler, Sukkerhuset

Grunnlagt: 1856

Adresse: Sverresgate 1

Kilde: Illustrert Norsk Næringsleksikon bind III, 1940 / http://no.wikipedia.org