Den Norske Sukatfabrik

Sukatfabrikken ble registrert i 1926, med forretningsadresse i Akersgata 1 og fabrikk i Lofotgata 2. Fabrikken produserte sukat og kandiserte frukter, fruktblandinger og syltetøy for baker- og kontitornæringen.

Sukatbarfikken (Ingressbilde)

Den Norske Sukatfabrikk i Lofotgata 2, fotografert i 1964. Bygget er senere revet.

Selskapet ble registrert i handelsregisteret i april 1926, med en aksjekapital på 50 000 kroner fordelt på fem aksjonærer. Grosserer Hjalmar Adolf Amundsen (død 1936), som spesialiserte seg på maskiner og utstyr til baker- og konditorbransjen, var selskapets administrerende direktør. Sønnen Einar (1904-1940) var første disponent. Etter hans død var det Birger Bühring-Andersen som var firmaets leder. Han satt også i styret sammen med Amundsens to døtre, hvorav den ene var hans kone.

Fabrikken ble drevet videre til generasjonsskifte på eiersiden, ca 1970, og ble deretter avviklet en gang før 1975.

Grunnlagt: 1926

Adresse: Lofotgata 2

Kilde: www.nb.no, bl.a. Merkantit Leksikon 1964, samt adressebøker for Oslo.