Ekornes

Ekornes er trolig Norges mest kjente møbelfabrikk, og var i 2012 Nordens største møbelprodusent. Med klassikere som Stressless og Svane-madrassen har Ekornes fra Sykkylven møblert norske hjem og vært en av landets største eksportører. Jens Ekornes startet det hele i 1934 som en liten underleverandør av springfjærer til den ekspanderende møbelindustrien på Sunnmøre. Med tiden ble underleverandøren den dominerende produsenten i markedet.

Ekornes Fetsund

Ekornesfabrikken på Fetsund i 1971Ekornesfabrikken på Fetsund i 1971Ekornes møbelfabrikk i Sykkylven etablerte seg i 1963 med filial på østlandet. En madrassfabrikk ble bygd på Fetsund i Akershus. I 1971 ble den også utvidet med en egen produksjonslinje for gulvbelegg (nålefilt).

Bortsett fra at plasseringen i deltaet hvor Glomma løper ut i Øyeren år om annet medførte driftsstans pga storflom, viste Fetsund-fabrikken seg som en levedyktig fabrikk i Ekornes-konsernet, som klarte seg også gjennom tøffe tider i bransjen med stadig moderninsering og effektivisering.

Les mer om Ekornes Fetsund her

Grunnlagt: 1934

Adresse: Ikornes