Akerselva miljøpark
I 1986 lanserte også staten en plan for Akerselva som støttet kommunens mål om bevaring og tilgjengeliggjøring av Akerselva. Målet med handlingsplanen i 1986 var å bevare miljøets kulturhistoriske verdier med vekt på industri og arbeiderhistorie. Prosjektet Akerselva Miljøpark kan sees som en forlengelse av kommunens planer og et stadig økende privat engasjement for bevaring og tilgjengeliggjøring av Akerselva og de historiske bygningene rundt.
Kulturminnevernprosjektet ga mer kunnskap om verneverdiene, bidro til å synliggjøre dem og bidro til at verdifull bebyggelse ble tatt vare på. Flere av industribygningene langs Akerselva er bygd om til andre formål, men har beholdt fasader og utrykk. Gode eksempler er Kunsthøyskolen og Arkitekturhøyskolen, Hjula og Graah og Nydalens Compagnie.
Akerselva i dag
I dag er Akerselva miljøpark mye brukt av både turister og befolkningen i Oslo. Området byr på grøntområder og rekreasjon, men også industrihistorie. I dag er de gamle fabrikklokalene gjort om til kontorer, skoler, kunstgalleri, restauranter noe som er med på å gjøre en vandring langs Akerselva til en spennende opplevelse i harmoni mellom by og natur.
Kilder:
http://www.byarkivet.oslo.kommune.no/OBA/tobias/tobiasartikler/t3965.htm
http://www.regjeringen.no/upload/MD/sub/framtidens_byer/vedlegg/oppstartskonferanse/avantor2.pdf